צבע לבוש כמנוף להצלחה // ד”ר שולמית רונן

one פרסום / 17.03.2021

צבעים - מה הם אומרים עלינו? העדפת הצבעים, אשר לעיתים נשארים עמנו לאורך חיינו, ידועים כצבעים המבטאים את התגלמות הנשמה, הנפש ורחשי הלב. הם מצבעים ורומזים על איכויות מהותיות פנימיות בתוך עצמנו ומשאבים פנימיים שיש לנו "לתקן" וגם לאתגר או להוות אתגר בכך שנעמת עצמנו מול המחסורים ו/או הליקויים בתוכנו. רצוי להתבונן בצבעים שאנו לובשים הכי הרבה ובתדירות גבוהה, ולראות מהם מגלים, מראים וחושפים הודותנו.

אם אנו לובשים אדום

 

אנו פועלים בהתאם לדחפים, פזיזים ונמהרים, רגשניים ואנרגטיים. יש בנו שאפתנות הדורשת מאמץ, ואוהבים שהדברים יתרחשו במהירות, כאשר אנו רוצים אותם שיעשו בדרך מסוימת התואמת לנו. ישנה אמירה המבטאת את הרצון להיות “הכי טוב” בכל דבר שעושים. ישנה אפשרות שתהייה “קצת” לא רגיש לרגשותיהם של אחרים, מפני שישנו רצון להיות מרכז “האירוע” או “הדבר” המעורר עניין ותשומת הלב של הסובבים.

האדום מלמד אותנו להיות מאזינים ומקשיבים טובים – במידה ונתעל את האנרגיה. אדום משמעו – עוצמת אנרגיית החיים והחיות, יחד עם הפעילות העצבית הממריצה ומזרזת אותנו לבצע דברים המביאים לתוצאות ולהיות מצליחנים. במידה ואנו לובשים אדום כמנהג והרגל, זה יכול להצביע על שימת דגש וחשיבות בתשוקות מיניות וארוטיות. 

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

אנרגיה זו יכולה לבוא לידי שימוש ומימוש במיטבה כאשר היא נעשית בצורה של רצון שאין בו שמץ של מאמץ, השתדלות יצירתית ועידודה, מנהיגות – אשר ביטויה בהתרחבות והתפתחות. אדם שהצבע אדום שולט בחייו – יש בו אומץ והתנהגות מוחצנת, אולם נוטה למצבי רוח והופך לפגיע ונוח להתרגז, כאשר אינו משיג ומוצא את דרכו שלו להשגת רצונותיו. הצבע האדום – מלמד את האדם סבלנות. צבעי אדום בגוון ערמוני ואדום ארגמני –  מראה על  אדם אוהב ומשעשע, אולם חשוב להיות זהיר שלא להיפך לכועס ונעלב ולהרגיש קורבן על ידי אחרים.

אדום אינו מתאים לרעיון עבודה.

 

אם אנו לובשים ורוד

יש באדם את היכולת להביע חיבה ואהבה, בפנימיותו טבע אוהב, אשר מאפשר לאדם להיות סימפטי ומובן. יתכן שלאדם יש מחסור ו/או העדר כוח רצון המראה חולשה כאשר אין באדם היכולת לשלוט בענייני הלב. 

לאדם  הזדקקות ועניין בקבלת כמות גדולה של תמיכה מאחרים ויכול להיות ילדותי בהתנהגותו, ומתוך כך, חשוב שאדם זה ילמד לאהוב ולקבל עצמו מעצם היותו.

כאשר האדם נעשה יותר בוטח בעצמו, הוא ימשוך אליו אנשים אשר יאפשרו לו לבטא עצמו במלואו, וייתן לרגשות החמים לבוא לידי ביטוי בחמימות ומתוך אהבה ללא תנאי, ויקרב אליו את האהבה אשר אליה הוא חווה את תחושת הגעגוע וההשתוקקות.

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

אם אנו לובשים כתום, קורל, אלמוג או אפרסק

אדם מאורגן, לא תלוי באחרים, עצמאי אשר מונע ומומרץ על ידי מוטיבציה פנימית.

כתום הוא הצבע של מעשיות ויצירתיות. באדם רמת אנרגיה גבוהה, בעל כישרון, יכולת התמצאות, ומידה מסוימת של חוסר סבלנות ולעיתים קצר- רוח. יש בו עוצמה של כוח רצון ונוטה להיות פעיל, הישגי ותחרותי. לעיתים רגשני ומחפש לשלוט על אחרים.

צבע כתום זוהר וכתום “שרוף” יכול לתת לאדם את התחושה של הרגשת תסכול או חסום בתוכו. במצב זה רצוי לנסות ללבוש צבע אלמוג או אפרסק, אשר מפנים את האנרגיה לאחרים, בדרך אשר בה דאגה לאחר נותנת את ביטויה.

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע
מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

אם אנו לובשים צהוב

אדם אשר צהוב הוא צבע הבחירה המועדפת, הוא אדם מעניין ומרתק ואישיותו ממריצה ומדרבנת. אדם האוהב להיות פעיל ומעורב בכל הנעשה סביבו, מלא חיים, ערני, נמרץ, עליז וחיוני. יש בו היכולת להתמודד ולהתגבר בצורה טובה מאד עם אתגרי חייו, גם אלה הדורשים הזדהות וחמלה. צהוב זוהר, קורן, מייצג ספונטניות ותקשורת. 

האדם הוא פעיל, יש בו השראה ואוהב לחקור דברים, יש בכך תשוקה ותקווה לשמחה פנימית גדולה, אשר לעיתים מרמזת על קונפליקטים משניים ומינוריים אשר ישוחררו אם יהיה בכך צורך.

הצהוב מוביל את האדם להתבונן קדימה לחדש, למתקדם, למודרני, למתפתח ול”דבר” שטרם קיבל צורה מגובשת אשר מושך ומשרטט במוחו של האדם רעיונות “מהתודעה הגבוהה”.

רצוי וכדאי לדעת שהצהוב חשוב שיהיה בהיר, ברור וצלול, זוהר, או בגוון לימון בכדי שיוכל לשקף ולהיות אור אמיתי, בהיר וקורן. צבע צהוב חרדל, צהוב בננה או צהוב עז, חזק, לוהט ונמרץ – מעודד ומסייע להעלות את דרגת הביקורת והביקורתיות, וירוק/צהוב – מאפשר לקנאה, לקנאות ולצרות העין להתגנב פנימה.

אם אנו לובשים ירוק

האדם יהיה זהיר ולא נוטה להיות מושפע או להאמין לאחרים בקלות. אדם האוהב ללבוש ירוק הוא צופה, משקיף ומתבונן על החיים ואינו רוצה להיות מעורב בנעשה אלא אם כן, הוא בוחר מרצונו החופשי להיות מעורב.  זהו אדם אשר שקט ושלווה מתלבשים עליו הכי טוב, הוא נדיב, אנושי וניחן בנתינת שירות מעולה לזולת.

במידה ואנו מעדיפים ללבוש כחול/ירוק, יש לנו צורך בסביבה שלווה ורגועה, יש רצון להשתחרר מלחץ, חופש מקונפליקטים או חילוקי דעות.

אדם אשר לעתים לוקח עמו את ה”כאבים” ואת הבעיות, כדי לשלוט במצב או כדי ליצור צעד או הליך של פעולה הדורשת זהירות רבה. אדם זה ניחן ביכולת רגישות ובעל יכולת לחוות ולהרגיש על ידי התבוננות ב”חדות ראיה” לפרטים. חשוב לו לאדם לנסות ללבוש צהוב בהיר עם הירוק כדי לעזור לו לחלוק מעצמו עם אחרים ולפתח עמדה או יחס אופטימי יותר.

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

 

אם אנו לובשים כחול בהיר

האדם הוא יצירתי, מהיר תפיסה, בוחן, בעל הבחנה טובה ובעל רגישות גבוהה. יש באדם דמיון פורה וגישה פרקטית לחיים. גישתו יכולה להיות גישה אנליטית ובעלת ניתוח טובה, וניתן לומר שזהו אדם מחושב המשתמש בידע לפתרון בעיות. מייעץ מעולה.

אדם האוהב לעשות דברים בזמנו החופשי ללא הפרעות וללא חיפזון. זהו אדם הזקוק לסביבה בטוחה, המשרה השראה של שקט ושלווה התואמת את צרכיו.

 

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

אם אנו לובשים כחול כהה

אדם הניחן באינטליגנציה וחוכמה, בוטח וסומך על עצמו, ויש בו עוצמת רגשות עמוקים. אדם אשר חווה הרגשת אחריות לאחרים ויש בו הנאה בעשייה ויכולת ביצוע החלטות. אדם הזקוק ומרגיש צורך בשקט ושלווה סביבו, אוירה שבה חמימות ורכות, אהבה וחיבה רבה עוטפים אותו. אנשים הרועשים סביבו מפריעים לו.

יתכן ולעיתים, האדם ירגיש מצבים של סבל הנובעים ממצב של לחץ מנטלי, המפריעים לו להגיע להרפיה מתוך חוסר היכולת להביא עצמו לראיית הדברים בקלילות.

חשוב לנסות וללבוש כחולים/ירוקים או ירוקים כדי לעזור ולשפר את הביטוי העצמי, ולנצל את ההזדמנות לברוא בריאות טובה יותר

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע
מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

 

אם אנו לובשים סגול

אדם הניחן ברגישות, מטבעו יש בו מידה רבה של חמלה, ויכול להטיל על עצמו לבחור מתוך רגישות, זהירות ובקלות רבה את הידידים והחברים הרגישים אשר אותם הוא רוצה בקרבתו, בעלי אופי רגיש כשלו. כדי שאדם זה יחווה תחושת שמחה ואושר, חשוב לו להרגיש “נחוץ”.

לאדם זה רצוי וכדאי לנסות ללבוש צבע לילך, מג’נטה או צבע שיש בו יותר אדום בתוכו. צבעים אלה יתנו לאדם עידוד ודחיפה, יתמכו בהגברת הביטחון העצמי ויעניקו ויספקו לפגיעות את ההגנה והשמירה הנחוצים. 

אם אנו לובשים סגול/ארגמן

זהו אדם מאד אינטואיטיבי, יש בו רגשות עמוקים וניחן בהשראה עילאית. אדם המעוניין בטוב ובנעלה של כל דבר אשר בו הוא מעורב, כולל החברים שלו. כבן תמותה אין לו עניין להיכנס לסמכות של דברים, מלבד כאשר זה נחוץ בהתאם לראות עיניו.

חשוב לאדם זה להתבונן במעשים ולא להיפך ליהיר ומתנשא, וחשיבות גדולה כלולה בכך, לקחת יותר זמן להקשבה. צבעו של הסחלב הסגול או הענב בצבע הארגמן, יכולים ליצור אצל האדם לחוש תחושת הרגשה שיוצרת את הרושם, או נכפית על האדם על ידי מערכת אמונות של אחרים, של מנהגים, חוקים וכללים שהוא אינו מעוניין בהם כלל ועיקר בחייו. 

במצב זה ישנה חשיבות רבה לעצם היות האדם רגיש לצרכיו האישיים והרוחניים. ניתן לעשות שימוש ביוגה או במדיטציה למען שחרור חסימות בתודעה, במחשבה ובכוונת הרצון האמיתי שהאדם רוצה להכניס לחייו.

אם אנו לובשים לבן

הצבע הלבן מכיל את כל צבעי ספקטרום הצבעים, מראה את החיובי באדם, האיזון הטוב ואישיות אופטימית. האדם האוהב את הצבע הלבן, יש בו איכות גבוהה של אינדיבידואליות, המתבודד, “זאב בודד”, ויתכן אפילו גלמוד ובודד. אדם המחפש פשטות בסגנון חייו וחופש מהלחץ הבא מהחוץ.

אדם אשר בחר בצבע טהור ופשוט, הוא לעיתים אדם המחפש על ידי הושטת יד או בהישג יד, חיפוש מתמיד אחר הכרה. יתכן שאדם זה נמצא בתקופה שבה הוא מהלך בנתיב ההתמרה עם רעיונות חדשים שעדיין לא קבלו צורה. בתקופה זו חשוב, רצוי וכדאי להיות בעל פתיחות מחשבתית ולהיפתח לתקשורת על כל סוגיה, ולכל הדברים שהלבן מאפשר להם להיות בעלי אפשרות למימוש.

אם אנו לובשים אפור

אדם אשר האפיון החזק שבו שהוא אינדיבידואליסט ומיוחד. אנשים יכולים להתרשם מאדם זה בכך- שיש בו שליטה עצמית מצוינת, אולם הם מעדיפים להישאר לא מעורבים בחברה. 

לאותם הלובשים אפור, יש בהם הנטייה להתבודד, להתרחק ולסגור עצמם בתוך עצמם, מצב אשר יכול להוביל ולכוונם לבדידות וניכור מהסביבה. יתכן ולעיתים אדם זה יהיה פסיבי בגלל תחושת הכבדות והרגשת הלחץ שבו הוא שרוי, והעמסת יתר על המידה שהוא לוקח על עצמו שהיא למעלה מיכולתו. אדם זה זקוק למנוחה, להרפיה ולחופש מלחצי היומיום. יתכן שזקוק לפסק זמן שיעשה עמו טוב ומעל לכל – חסד לעצם היותו. לקחת את עצמו למי האוקיאנוס הכחולים או לירוק של הטבע, לאדמה המניבה והמפרה.

אנשים הלובשים אפור הם לעיתים אנשים העוסקים במשפט ויכולים להיות מבקרים מעולים. לאותם, אשר להם חוסר יכולת שיפוט ונאבקים, מתחבטים ומתאמצים ליצור דעות, מן הדין שילבשו אפור

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

אם אנו לובשים חום

בגדים חומים מרמזים על יושר, אדם אשר לו הצורך לרדת לאדמה ושאוהב חיים מובנים ותומכים. אדם האוהב את הדברים הטובים ביותר שהחיים מציעים, אדם הפועל על פי החושים והכול נתפס דרכם, יודע להעריך אוכל טוב, שתייה וחברה.

חום הוא צבעה של אימא אדמה, מעצם היותו שכזה, הוא צבע מגן. אולם, יכול גם להיות אדם המבליג וכובש את רגשותיו, או סוד כמוס שלוקח את האדם לסגת, להימלט או להתבודד לתוך הקליפה או הקונכייה של עצמו ומפחד מהעולם החיצון הסובב אותו, לכן קיימת התחושה וההרגשה המוגנת כאשר לובשים חום או צבעים עמומים אשר לעיתים נראים עכורים.

הצבע החום, צבעה של רחם אימא אדמה, מאפשר את התשוקה והגעגוע להיות בהגנה רגשית המתקבלת מהעולם החיצוני. הצבע חום, מעצם היותו ערבוב של צבעים, מאפשר את חשיבות הבנת הערך העצמי ומאפשר להדוף ולמנוע את הנטייה לצרות מחשבה ומעצים את החזרה לתבונה.

מגזין שבוע האופנה 2021 שולמית רונן, ריפוי בצבע

חשוב לדעת, שכאשר מרגישים תחושת פגיעות וחולשה, רצוי וכדאי מאד להחדיר ולהיפתח לאפקט המאזן של הירוק. הירוק ימשוך את האדם ויוציא החוצה את הצבע חום אדמה ויעזור לו להרחיב את עצמו וליצור קשרים, ובעיקר להתייחס לאחרים ללא היסוס או פחד. רצוי מאד שנעשה שימוש בצבע ירוק תפוח בלבוש, כדי לעזור לעצמנו ולהיעזר בו כאשר מתחילים בפרויקטים  חדשים, כדי לפתח את יצר ההרפתקנות, ולבל נשכח לפתוח לעצמנו הזדמנויות ואפשרויות המהוות לנו אתגר, וכל זאת כדי שיבואו לידי ביטוי  כל איכויות “היש” בתוכנו ולא העזנו להצמיחם. חשוב שנזכיר לעצמנו, שמחוץ לאדמה החומה גדל וצומח “הירוק” של החיים.

להשלמת גווני הוויברציות של הצבע חום/אדמה ניתן ללבוש זהב או צהוב/זהוב. צבע הזהב הוא אידיאלי עם גווני החום, נותן לחומים חיים והתחדשות ומידה רבה של מלכות הנובעת ממעמקי האדמה.

אם אנחנו לובשים שחור

בלבוש הצבע השחור, ישנה נטייה לחשוב שאדם זה הוא בעל רצון, עקשן, דוגמאטי, בטוח בהשקפתו, עומד על דעתו וממושמע. יתכן שאדם זה יכול להיות מאד לא גמיש וגם תלותי. אם נתבונן מבחוץ, נוכל להבין שאין כאן שיטה של השגת מטרה של הגנה כפי שמנסים “להלביש” על הצבע השחור.

המסתמן מתוך לבוש תמידי בצבע השחור, הוא החוסר או העדר בטחון עצמי וחוסר היכולת לנהל חיים ביעילות ובמלוא הצבעוניות שחיים מאפשרים זאת.

לעיתים, מתוך סיבות הנסתרות מעינינו ומתוך בשלות ובגרות פנימית, אנו משתמשים בצבע השחור כדי למצוא מועד פירעון למצב כלוא, ולסגור עצמנו בתוך מצב שאין בו מוצא, והתקווה של האדם לחזור ולמצוא את הזהות מעצם לבישת הצבע השחור, נשארת בגדר של תקוות שווא. צבע שחור הוא העדר האור, הוא מייצג ויתור, התכחשות- הכניעה האולטימטיבית הסופית, המוחלטת או ויתור ונטישה – ואותם אשר בוחרים ללבוש שחור בקביעות ובאופן תדיר רוצים להתנכר לחיים, ולוותר על כל דבר חוץ מלמחות, לערער ולהתנגד בצורה עיקשת.

צבע שחור בלבוש בהזדמנויות מסוימות, מראה על שליטה עצמית בתוכנו באופן תקין לתקשורת ותדמית סמכותית. לעיתים מרמזים אופי מאורגן ועצמאי ולעיתים יכולים לסמל היעדר בטחון עצמי.